קטע מהעבודה

דיני חדלות פירעון, נועדו להסדיר את מערכת היחסים שבין חייב שהינו חדל פירעון, לבין נושיו התובעים ממנו כסף. במקרים רבים מדובר במערכת יחסים רבת משתתפים, בין חדל פירעון אחד, לבין מספר נושים. הדין קובע מספר הגבלות על החייב, על מנת להוביל לתוצאה צודקת ככל הניתן, וכדי למנוע קיפוח של אחד הנושים. נניח כי בעניין חברה מסוימת ניתן צו פירוק לאור חובותיה הכבדים, שלא הצליחה לעמוד בהם. חלוקת הרכוש והנכסים שנותרו, לא תתבצע על ידי החברה בלבד. מלאכת גביית החובות וחלוקתם בין הנושים תעשה באופן מרוכז על ידי בעל תפקיד שמונה לכך, בפיקוח הדוק של בית המשפט (כגורם אובייקטיבי), במסגרת הליך פירוק המוסדר לפרוטרוט על פי הדין.

פעמים שכאשר מגיעים נושים לבצע פעולות כלשהן כנגד החייב (אדם או חברה/תאגיד), הם מגלים שלחייב לא נותר כלל כסף או רכוש לעקל או לממש. זאת, מאחר שהחייב 'העדיף' לשלם לנושה ספציפי כזה או אחר את הכספים האחרונים שנותרו בקופה. בדרך כלל ההעדפה הזו נובעת משיקולים 'ענייניים', כמו למשל מסירת כספים לנושה שהיו לו ערבויות, או נושה שנקט בפעולות כלשהן שיש בהן כדי להפריע לפעילות של החייב. העדפה זו נקראת העדפת נושים, ובמקרים מסוימים מאפשר הדין לבטלה.


תוכן עניינים

  1. מבוא – "העדפת מרמה" מהי?
  2. "העדפת מרמה" בדין הישראלי
  3. העדפה מרמה בפסיקה
  4. באילו תנאים יפעל הנאמן לביטול ההעדפה לטובת הנושים המובטחים – עיון בפסיקת בתי המשפט
  5. סיכום

פרטים נוספים

חצי סמינריון- משפטים העדפת מרמה

מק"ט

880552

מספר עמודים

12

מספר מילים

3700

מספר מקורות בעברית

0

מספר מקורות באנגלית

0

מחיר (כולל מע"מ)

349 ₪


אפשרויות תשלום

אפשרויות התשלום לרכישת החומר האקדמי הם: כרטיסי האשראי המוכרים בארץ מכל הסוגים, PayPal, או העברה בנקאית (בתיאום טלפוני מראש ) 24 שעות ביממה.
מיד לאחר ביצוע ואישור התשלום העבודה תשלח למיל שהוזן בעת הרכישה. לתיאום תשלום דרך הטלפון ניתן להתקשר לטלפון מספר: 052-4041788


Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/academicstock/public_html/detail-page.php on line 444